Ontspannings Massage

Er zijn meerdere mogelijkheden  voor een  ontspanningsmassage.

AromaTouch techniek Doterra
Tijdens de AromaTouch behandeling worden er 8 oliën aangebracht in een bepaalde volgorde zodat de ene olie de andere kan versterken. De oliën worden aangebracht op de rug en onder de voeten. Er wordt gewerkt langs de meridiaan energiebanen en contactpunten van de rug tot aan de voeten. De oliën in combinatie met de techniek zorgen voor het in balans brengen van het sympathisch en parasympatisch zenuwstelsel én voor een ontspannende ervaring voor de ontvanger.
Het vermindert stress, versterkt het immuun systeem, geeft verlichting bij pijn en ontstekingen en zorgt voor balans in het lichaam.

Oosterse wellness-massage
De technieken bij deze massage zijn nieuw en afgeleid van oosterse en westerse wellness-technieken. Deze technieken worden vloeiend, rustig en vaak symmetrisch uitgevoerd met beide handen. Ook worden beide handen als een soort grote hand gebruikt wat als heel fijn wordt ervaren. Er wordt hiernaast ook met de onderarmen gemasseerd. De technieken die worden gebruikt worden als extra ontspannend ervaren. De rug en ook de benen worden hierbij gemasseerd.

Thaise massage
Deze massage is al meer dan 2500 jaar oud, en vanuit India met boeddhistische monniken naar Thailand gekomen en wordt op de grond op een mat gegeven. Thaise massage wordt wel “yoga for lazy people” genoemd omdat het lichaam van de gemasseerde in diverse yoga posities wordt gebracht. De spieren worden gekneed tot het laatste restje spanning is verdwenen, waarbij ledematen worden gestrekt en uitgerekt.
Bij Thaise massage worden dezelfde punten als bij acupunctuur behandelt maar met een helende aanraking. Er wordt van de voeten tot het hoofd gemasseerd. De bloedsomloop en het lymfesysteem worden gestimuleerd, waardoor je weer energie krijgt. Chronische vermoeidheid , rug- en nekklachten, hoofdpijn, stijve spieren en gewrichten en een slechte doorbloeding kunnen worden verholpen.
Na de massage ben je ontspannen en verfrist, en voel je je weer vitaal, zowel actief en passief.

Reiki

Reiki is een japanse geneeswijze om te helen. (de nederlandse vertaling is kracht van de zon, minder letterlijk universele levensenergie) Het is een behandelwijze om te helen, zowel op lichamelijk als op mentaal, emotioneel en spiritueel niveau. Het mooie van Reiki is, dat het niet werkt volgens bepaalde rechtlijnige en vaste patronen. Reiki wordt toegepast door middel van handoplegging, je kunt hierbij je kleren ook aanhouden.

Breuss massage
Massage die tussen de 30 en 60 minuten duurt en vaak met Johannesolie wordt gedaan. Het verbeterd de doorbloeding en werkt verwarmend bij spier en gewrichtspijnen. De massage bestaat uit twee delen. Een fysieke massage waarbij met een aantal grepen gezorgd wordt voor ontspanning en correctie. Door de ontspanning kan een lichte afwijking in de wervelstand mogelijk al gecorrigeerd worden.Het tweede deel is energetisch, de handen worden daar geplaatst waar het meest de aandacht nodig is.

Dorn methode
Deze methode is geen ontspanningsmassage,  maar kan wel veel verlichting geven als deze methode wordt toegepast en het beoogde resultaat heeft. En deze methode wordt vaak ook in combinatie met de Breuss massage gegeven.
Een van de basisuitgangspunten van de Dorn Methode is het bestaan van een mogelijk beenlengte verschil. (dit komt bij 90% van de mensen voor) Dit kan variëren van een paar millimeter tot enkele centimeters. Dit leidt uiteindelijk tot veranderingen in de lichaamshouding.

Dit verschil kan ontstaan zijn door:
• Verkeerde zithouding
• Eenzijdige overbelasting
• Vallen van een hoogte of een ongeval

Tijdens de behandeling wordt het volgende gedaan:

  • Correctie beenlengte (spronggewricht, kniegewricht, heupgewricht)
  • Controleren stand van het bekken en eventueel corrigeren.
  • Controleren stand lendenwervels/onderste borstwervel en eventueel corrigeren.
  • Controleren stand bovenste borstwervels en eventueel corrigeren.

Controleren en eventueel corrigeren van de halswervels

Bij een massage ontvangt elke nieuwe klant een korting van 10%.

Op al onze diensten zijn de algemene voorwaarden van toepassing.

Contactgegevens

G. Lokkenstraat 20
8316 AE Marknesse

info@mpmk.nl
0645615809